vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voordelige kortlopende reisverzekering Europeesche € 0,92 per dag

Voordelige kortlopende reisverzekering
Voordelige kortlopende reisverzekering

Sluit hier voordelig een kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen af! Je bent al vanaf € 0,92 per dag in heel Europa verzekerd.

Een reisverzekering van de Europeesche afsluiten kan snel en voordelig. Je kiest je dekkingen en berekent de premie. De polis ontvang je direct per e-mail en je bent klaar om op vakantie te gaan. Een Europeesche reisverzekering biedt de volgende voordelen:

 • Bijna alle sporten standaard meeverzekerd.
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
 • De Europeesche Hulplijn dag en nacht bereikbaar.
 • Geen eigen risico bij geneeskundige kosten.

Voordelige kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen kent een gunstige basispremie. Al vanaf € 0,92 per dag ben je in heel Europa verzekerd. Dankzij de keuzemodules stel je de reisverzekering samen zoals jij dat wilt. Wat kan je zelf kiezen:

 • Dekkingsgebied: Europa of wereld.
 • Extra sportuitrusting.
 • Geld.
 • Hulp en huur vervoermiddel.
 • Ongevallen.
 • Rechtsbijstand.
 • Skiën en snowboarden.
 • Personenhulp.
 • Bagage.

Als je kiest voor de dekking Europa, ben je verzekerd in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

Basis, Uitgebreid of Optimaal

Je stelt de kortlopende reisverzekering zelf samen. Je kiest voor Europadekking of werelddekking. Vervolgens kan je kiezen uit Basis, Uitgebreid of Optimaal.

Basis

Met de Basis-reisverzekering bent je standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kan je uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Uitgebreid
Met de Uitgebreid-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest — zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt jouw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van je bagage wanneer de spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering van de Europeesche? Sluit hem hieronder af.

Wat is verzekerd?

Je kan jouw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen en kiezen uit de drie varianten Basis, Uitgebreid en  Optimaal. Daarnaast kan je de verzekering uitbreiden met
diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op jouw reis.

Personenhulp

Je bent verzekerd voor hulp van de alarmcentrale, via de Europeesche Hulplijn. Maar ook voor extra onvoorziene kosten zoals langer verblijf op je vakantiebestemming door een staking.

DekkingBasisUitgebreidOptimaal
Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
Schade aan je vakantieverblijf€ 100,-€ 300,-€ 500,-

Bagage

Je bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten. Let op: je bent niet verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld. Dit ben je alleen wanneer je de dekking Geld bij jouw reisverzekering hebt afgesloten.

Bagage, totaal Basis €1.000,-  Uitgebreid €3.000,-  Optimaal €5.000,- 
waarvan maximaal voor:
iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)€ 500,-€ 1.500,-€ 2.500,-
Mobiele telefoons, smartphones€ 100,-€ 300,-€ 500,-
Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges€ 100,-€ 300,-€ 500,-
(Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
ReisdocumentenKostprijsKostprijsKostprijs
Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel€ 500,-€ 750,-€ 1.000,-
Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent€ 100,-€ 350,-€ 500,-
Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn€ 100,-€ 300,-€ 500,-
Vervoerskosten voor teruggevonden bagage€ 250,-€ 250,-€ 250,-
Noodaanschaf toiletartikelen en kleding€ 100,-€ 250,-€ 350,-
Eigen risico per gebeurtenis per reis€ 100,-€ 50,-€ 0,-

Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld.

Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op je polis vermeld. Heb je gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan ben je standaard verzekerd voor geld.

Geld

Met deze dekking ben je verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens jouw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekerde.

Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding krijgt je de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit voor zover jouw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat je een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat je de behandeling niet kon uitstellen tot je terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan je advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van je vakantiebestemming.

In onderstaand overzicht met dekkingen zie je wat je maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde. Is dit anders, dan staat dit erbij. Kostprijs wil zeggen dat de Europeesche de schade volledig zal vergoeden.

Geneeskundige kostenBasisUitgebreidOptimaal
Gemaakt buiten Nederlandkostprijskostprijskostprijs
Gemaakt in Nederland€ 500,-€ 1.000,-€ 1.000,-
Tandheelkundige kosten€ 250,-€ 350,-€ 500,-

Rechtsbijstand

Met deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:

 • juridische meningsverschillen – deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die je hebt afgelegd of nog gaat afleggen;
 • verhaalsbijstand – als een ander aan jouw persoonlijk of aan je spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandsverzekeraar gaat dan de schade voor je verhalen op die ander;
 • strafbijstand – in een tegen jou aangespannen strafzaak (maar niet als je opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften hebt gehouden);
 • contractbijstand – als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die je in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
 • waarborgsom – voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor jouw vrijlating, voor de teruggave van je spullen, of om een beslag op je spullen op te heffen.

Je krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat je hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan het overzicht met dekkingen kan je zien wat je maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld is.

RechtsbijstandBedrag
Binnen EuropaKostprijs
Buiten Europa (alleen bij Werelddekking)€ 25.000,-

DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die je van de rechter moet betalen of de proceskosten die je moet betalen. Deze kosten worden tot maximaal de op het dekkingsoverzicht vermelde bedragen per juridisch meningsverschil vergoed.

Annuleringsverzekering

Je kan een kortlopende reisverzekering ook uitbreiden met een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering is nuttig als je een (dure) vakantie hebt geboekt. Het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. De annuleringsverzekering van de Europeesche is dan ideaal, die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens jouw vakantie.

Je kan de annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen:

 1. Een standaard Annuleringsverzekering.
 2. Een Allrisk Annuleringsverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739