In Frankrijk krijgen veel Nederlanders tijdens de zomerperiode een auto-ongeluk. Duitsland en België staan op de tweede en respectievelijke derde plaats. Dat blijkt uit cijfers van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.
Van het totaal aantal vakantie-ongevallen vond 23% plaats in Frankrijk en 20% op de Duitse autowegen. Daarna komt België. Daar vindt 10% van de verkeersongelukken met de auto plaats. De kans op een ongeval is in deze landen het grootst omdat het niet alleen geliefde vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders, maar ook omdat het doorreislanden zijn naar andere vakantiebestemmingen, zo laat de reisverzekeraar en hulpverlener weten.
Autopechgevallen
Deze zomer kwamen er ook veel pechmeldingen van Nederlanders uit het buitenland binnen bij de alarmcentrale. In augustus ontving Allianz Global Assistance ongeveer 7% meer autopech meldingen dan vorig jaar. Er waren in het buitenland vooral lekke banden en problemen met de accu.
De top 5 pechgevallen met de auto zijn:
- Lekke band (10%)
- Accuproblemen (9%)
- Problemen met de boordcomputer (7%)
- Dynamo problemen (4%)
- Turbo die stuk is (3%)
Bijzondere verkeersregels in het buitenland
Tegelijkertijd worstelen Nederlandse vakantiegangers met allerlei afwijkende verkeersregels in het buitenland. Soms zijn die ook erg opmerkelijk voor de Nederlanders in den vreemde. Wij noemen er een aantal:
- Zo moet je in Frankrijk ver van de doorgetrokken streep blijven. Die mag je zelfs niet met één wiel aanraken.
- In Italië mag je een auto niet met slippers aan besturen.
- In Denemarken moet je eigenlijk eerst onder de auto kijken voordat je wegrijdt, omdat er iemand onder kan liggen.
- Een Duits verkeersbord dat een inhaalverbod aangeeft, betekent een verbod om voertuigen met meer dan twee wielen in te halen. Een auto mag dus wel een motor inhalen, maar alleen een motor en geen auto.
- In Rusland krijg je een boete voor rijden in een te vieze auto.
- In Zwitserland is stoppen met een lege brandstoftank op de vluchtstrook strafbaar.
Vergeet dus niet de verkeersregels goed na te kijken voordat je de grens over gaat.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.