vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Koffer kwijt wat nu?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Het zal je maar gebeuren, je komt aan op de luchthaven van je vakantiebestemming maar je koffer is niet meegekomen. Wat nu?

Je bent in ieder geval niet de enige. Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat er wereldwijd dagelijks 90.000 stuks bagage verloren raken op luchthavens. Maar liefst 10.000 stuks daarvan raken zoek in Europa.

Koffer kwijt of vertraagd: Property Irregularity Report

koffer-kwijt-reisverzekering
Reisverzekering: Koffer kwijt wat nu?

Is je koffer of ander bagage niet meegekomen met je vlucht? Neem dan direct contact op met een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij waar je mee gevlogen hebt. Op iedere luchthaven is er een loket voor zoekgeraakte of vertraagde bagage.

Bij aangifte van vermissing moet je bij de luchtvaartmaatschappij altijd vragen om een P.I.R. (Property Irregularity Report). Laat je niet zomaar even wegsturen met de melding “claim maar bij je reisverzekering”. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor je bagage en aansprakelijk bij vermissing en vertraging.

Na het opstellen van een ‘Property Irregularity Report’ gaat de luchtvaartmaatschappij zoeken naar je bagage in het systeem dat ‘World Tracer’ heet. Het komt regelmatig voor dat bagage in een verkeerd vliegtuig is geladen. Het ‘World Tracer’ systeem wordt wereldwijd door bijna alle luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Het kan de vermiste bagage in veel gevallen lokaliseren. Zodra je bagage gevonden is, zal de koffer of tas worden afgeleverd bij je accommodatie of een ander adres dat je hebt opgegeven.

Tips om vermissing van je koffer te voorkomen

Een paar nuttige tips van een bagagemedewerker van een luchthaven:

 • Gebruik altijd een stevige koffer. Slappe (sport)tassen gaan vaak rollen in de systemen waardoor de labels er af scheuren. 
 • Vol is vol! Ga je koffer niet volproppen en er op zitten om hem dicht te krijgen. Het zal je verbazen hoe ruw het er aan toe gaat als je koffer door het systeem gaat.
 • Schrijf op een A4-tje jouw naam, adres, woonplaats, land en ook het vakantieadres met de aankomst en vertrekdata en stop dit in de koffer.
 • Gebruik geen kofferriemen. Deze blijven in de bagagesystemen nog wel eens hangen met beschadiging van de bagage tot gevolg (of de bagage komt te laat voor de vlucht). Gebruik desnoods ducktape als je de koffer wilt afsluiten.
 • Rugzakken graag inpakken in rugzakfoudralen en laten inchecken als ‘Odd-size’ bagage.
 • Is jouw bagage niet aangekomen, ga gelijk naar de afhandelaar. Meestal staat die op de schermen vermeld en anders vraag je het iemand. Ga niet eerst naar huis of je accommodatie om het daar te regelen. 
 • Bagage laten sealen kan, maar op Schiphol gaan er op een gemiddelde dag ruim 100.000 stuks bagage over de systemen. De kans is erg klein dat iemand anders iets in je koffer stopt.

Reisverzekering en koffer kwijt

In geval van vermissing of vertraging van je koffer of andere bagage kan je een beroep doen op de reisverzekering van Allianz Global Assistance. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding verder oplopen. Dit is afhankelijk van de dekking van je reisverzekering.

Reisverzekering bij bagageschade

Een goede reisverzekering met dekking voor (reis)bagage kan er voor zorgen dat de kosten voor het aanschaffen van nieuwe bagage gecompenseerd worden. Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekking voor reisbagage:

 • verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (tot. max. €4.000,-).

Meer informatie of een kortlopende reisverzekering afsluiten: Kortlopende reisverzekering »

Doorlopende reisverzekering 3 varianten

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie varianten:

BudgetUitgebreidCompleet
SOS-
hulp
verlening
Bagage
(€1.500)

(€3.500)

(€5.000)
Medische
kosten
X
OngevallenXOptie
Rechts
bijstand
Winter
sport/
Risico
sport
XOptieOptie
SOS-
autohulp
XOptieOptie
Uit te breidenNeeJaJa
Lees altijd de verzekeringsvoorwaarden voor verzekerde bedragen eventuele uitsluitingen.

* Deze dekking geldt alleen als het toestel niet gerepareerd kan worden. Of als geen refurbished toestel van dezelfde specificatie beschikbaar is.

Meer informatie of een doorlopende reisverzekering afsluiten: Doorlopende reisverzekering »

Sportuitrusting

Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking Uitgebreide sportuitrusting. Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Sluit deze aanvullende dekking af als je een sportuitrusting meeneemt op reis zoals bij: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Geld, pinpassen en reischeques

Geld is niet meeverzekerd op een bagagedekking. Je moet dit apart meeverzekeren. Met de dekking voor geld ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen. Verzekerd is maximaal € 750,- per reis.

Wat valt voor een reisverzekering onder bagage?

Welke artikelen vallen er onder de dekking van reisbagage:

 • Foto-, film-, video/dvd-apparatuur inclusief eventuele bijbehorende beeld-, geluids- en informatiedragers.
 • Computerapparatuur: computers (waaronder organizers) inclusief randapparatuur, software en eventuele bijbehorende beeld-, geluids- en informatiedragers. Niet alle voorwerpen die tezamen een foto-, film-, video/dvd- en computerapparatuur vormen zijn apart verzekerd. Bijvoorbeeld, camera’s, objectieven, filters, statieven, filmzonnen, recorders, draagtassen etc. vormen tezamen een uitrusting.
 • Contactlenzen en brillen.
 • Muziekinstrumenten met toebehoren.
 • Goederen die tijdens de reis zijn aangeschaft.
 • Sieraden, horloges, bontwerk, voorwerpen van goud, zilver of platina, edelstenen, parels.
 • Muziekdragers waaronder iPods en MP3-spelers en niet in de auto ingebouwde navigatie-apparatuur.
 • Mobiele telefoons.
 • Rij- en kentekenbewijzen, kentekenplaten, vervoerbiljetten die speciaal voor gebruik tijdens de reis zijn aangeschaft, identiteitsbewijzen, toeristenkaarten, paspoorten, laissez-passers en visa.
 • Onderwatersportuitrusting.
 • Medische apparatuur wordt vergoed inclusief reparatiekosten.
 • (Tand)prothesen en gehoorapparatuur: (tand)prothesen, tandbeugels, stifttanden, tandkronen en gehoorapparaten.
 • Fietsen met toebehoren, opblaasbare en opvouwbare boten met toebehoren, surfplanken met toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen en jetbags.
 • En als je wintersport hebt meeverzekerd, dan worden ook de volgende uitrustingen vergoed, eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken, skischoenen en skipassen.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739