vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Knokkelkoorts op Bonaire

Actualiteitenprogramma EenVandaag besteed vanavond aandacht aan de problemen met knokkelkoorts op Bonaire.

De Nederlandse gemeente wordt momenteel bedolven onder deze tropische ziekte. Maar liefst tien procent van de inwoners is doodziek. Bovendien zijn er geen geneesmiddelen voorhanden en vaccinatie is niet mogelijk. De kosten lopen in de miljoenen.

De situatie rondom de ziekte dengue (of knokkelkoorts) op het kleine eiland in het Caribisch gebied, is alarmerend. Preventie helpt niet meer en volgens experts moet er zo snel mogelijk worden begonnen met bestrijding van de muggen die het dengue-virus overbrengen. Anders kan er een nog grotere epidemie ontstaan.

Hoe erg is de situatie? Moet het eiland gemeden worden of kunnen we nog veilig een vakantie boeken?

EenVandaag spreekt met malariadeskundige Bart Knols. Hij is net terug van het eiland en schrok zich rot. Ook komt een arts op het eiland aan het woord, die zelf dengue heeft gehad en initiator is van Bonaire Dengue-vrij.

Bekijk de uitzending van EenVandaag, 18:15 uur op Nederland 1

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 7 reacties

 1. Wat een wildgroei aan slechte informatieve verzamelingen.
  Momenteel heerst er geen epidemie. Er zijn geen 10 % doodzieke
  eilandbewoners.
  Dus van wie komt dit bericht??

  • De informatie komt van de website van EenVandaag. De tekst is inmiddels aangepast, zie de reactie van Bart Knols: Het gaat er om dat 10% van de bevolking geinfecteerd is geweest in de periode Aug. 2010 – Aug. 2011.

 2. De berichtgeving hierboven is overdreven en inmiddels heeft ook de website van Een Vandaag hun tekst aangepast. Het gaat er om dat 10% van de bevolking geinfecteerd is geweest in de periode Aug. 2010 – Aug. 2011. Momenteel is het veel rustiger vwb dengue. Dat ik geschrokken ben is waar – er zijn zeer veel broedplaatsen van muggen op het eiland aanwezig, en daarmee bestaat dus de kans dat de situatie gaat escaleren mits de muggenbestrijding goed ter hand wordt genomen. Wij zijn momenteel bezig met het opstellen van een eliminatieplan voor deze mug, net zoals dit in de jaren zeventig reeds succesvol is toegepast. Om daarmee de dreiging tot nul terug te brengen, en de economie (80% afhankelijk van toerisme) veilig te stellen. Dit plan wordt eind februari aangeboden in Kralendijk en daarna ook in Den Haag.

  • Lees geschrokken de berichten over “dengue” met zijn uitwerkingen. Wij gaan over 3 weken 2 weken naar Bonaire en lopen echt met de gedachten om deze vakantie te annuleren. Dit gaat ons veel geld kosten daar de annuleringsverzekering zolang er geen negatief reisadvies is dit niet dekt. Ik heb ook geen zin om daar een soort van russisch roulette van te maken. Alle info is welkom.

   M.V.G.

   L Pihl

   • Beste L. Pihl,
    Wijzelf zijn erg betrokken bij het onderwerp Dengue.
    Ons inziens hoeft U echt de reis niet te annuleren. Momenteel is er GEEN dengue-epidemie op Bonaire!
    Al het nieuws daaromtrent is ontstaan door een projectgroep die zich ZORGEN maakt dat er een dengue-gevaar kan ontstaan .Langdurig preventief beleid is het doel.
    Door het nieuws hieromtrent worden meer mensen zich bewust van dengue. De kranten maken allerlei inhoudelijke fouten. Het wordt onjuist weergegeven. Neem in acht om jezelf overdag met Deet in te smeren. De dengue-mug is er alleen bij daglicht! Wij wonen zelf op Bonaire.
    Met vriendelijke groet, E. Brauns

   • Ik steun de woorden van Dhr. Brauns. Er is absoluut geen reden om Uw reis te annuleren. Wel dient U, zoals ook correct opgemerkt, afdoende bescherming tegen muggen in acht te nemen.

 3. Ik woon zelf op Bonaire maar wat wordt dit bericht verschrikkelijk aangedikt zeg!

  “De Nederlandse gemeente wordt momenteel bedolven onder deze tropische ziekte. Maar liefst tien procent van de inwoners is doodziek.”

  Echt klinklare onzin.

  Het lijkt er meer op dat Bart Knols een goed betaald project wil hebben op Bonaire.

  Er zijn zeker dengue gevallen, maar niet in de mate zoals gesuggereerd wordt en zeker ook geen miljoenen aan kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *