vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering online afsluiten

Annuleringsverzekering online afsluiten
Annuleringsverzekering online afsluiten

Een annuleringsverzekering van de Europeesche kan je hier online afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Niemand zit erop te wachten, maar soms kun je niet anders dan je vakantie annuleren. Uit cijfers van Europeesche Verzekeringen blijkt dat een ‘ernstige ziekte’ de meest voorkomende reden is om een reis te annuleren. Op plaats twee staat het overlijden (bijvoorbeeld van een familielid), gevolgd door werkloosheid en een echtscheiding.

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen deze kosten.

Annulering van een vakantie

Een annuleringsverzekering dekt vóór de reis de annuleringskosten. Bijvoorbeeld als je moet annuleren door overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Maar ook zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of bijvoorbeeld als je plotseling werkeloos wordt.

Tijdens je reis ook verzekerd

Tijdens de reis ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen. Daar valt ook vertrekvertraging op de heenreis (minimaal 8 uur) onder. Zoals door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig later op je bestemming aankomen. Wanneer jij of je medeverzekerde onverwacht wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan krijg je een vergoeding voor deze verloren vakantiedagen.
Je bent zelfs verzekerd voor het eerder terugkeren naar Nederland van jezelf of een medeverzekerde. Bijvoorbeeld door overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van familieleden. Maar ook bij materiële beschadiging van je eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij de Europeesche bedraagt 5,9% van de reissom. Bij de uitbreiding ‘waarnemer’ betaal je 1% extra per waarnemer. En voor de optie ‘Samengestelde reis’ wordt eveneens 1% extra premie berekend. De reissom moet liggen tussen € 10,- en € 30.000,-. Het aantal meeverzekerde personen mag minimaal 1 en maximaal 20 zijn.

Annuleringsverzekering afsluiten

Bereken hier de premie en sluit een Europeesche annuleringsverzekering af. Je ontvangt de polis direct per e-mail:

Waarnemer meeverzekeren

Met de waarnemersdekking kan je een waarnemer meeverzekeren. Een waarnemer is iemand uit je persoonlijke levenssfeer die niet meereist maar belangrijk genoeg is om je reisplannen voor te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die altijd op jouw huis of huisdier past. Als er met deze persoon iets gebeurt, dan zijn de kosten van een eventueel af te breken vakantie verzekerd. De naam van deze persoon moet bij de Europeesche bekend zijn.

Dekking samengestelde reis: losse onderdelen

Wanneer je zelf een reis hebt samengesteld is het belangrijk deze dekking mee te verzekeren. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit aparte onderdelen. Bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt. Als één van de onderdelen uitvalt, ben je verzekerd voor de annuleringskosten van de overige onderdelen.

Annuleringsverzekering vergeten?

Wij adviseren je om een annuleringsverzekering altijd direct na de boeking of binnen 7 dagen na de boeking af te sluiten. Ben je dat vergeten? Geen probleem het kan hier alsnog. Wel is het zo dat er dan geen geen uitkering meer wordt gegeven voor een claim als gevolg van bestaande ziekte(n), aandoening(en) of afwijking(en) bij verzekerde, familieleden in 1e of 2e graad of huisgenoten.

De Europeesche is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739