vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Backpacker overleeft wildernis door urine en lenzenvloeistof te drinken (video)

Een 18-jarige Britse backpacker is aan de dood ontsnapt nadat hij verdwaald was in de Australische wildernis.

Sam Woodhead logeerde op een boerderij op het platteland maar was drie dagen zoek nadat hij was gaan joggen. Hij heeft zijn avontuur overleefd door lenzenvloeistof en zijn eigen urine te drinken.

Al snel na zijn vermissing werd een reddingsactie opgezet in de provincie Queensland. Deze was lang en zwaar vanwege de extreem hoge temperaturen in het gebied waar Woodhead verdwaalde, zo melde Brisbane Times. Het was er de afgelopen dagen tussen de 37 en 39 graden Celsius.

Nadat de backpacker verdween moest er een gebied van zo’n 500 vierkante kilometer worden uitgekamd. Reddingswerkers kregen daarbij veel hulp van de lokale bevolking, zo schrijft de krant. De hitte bemoeilijkte de zoektocht en werd zelfs twee reddingswerkers te veel. Zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Ook Woodhead is naar het ziekenhuis overgebracht, maar inmiddels weer aangesterkt. De reislustige man was flink verbrand en verzwakt toen hij gevonden werd. Door ondervoeding en uitdroging was hij 15 kilo afgevallen. Door het drinken van zijn lenzenvloeistof en urine is hij niet aan uitdroging overleden.

Ben je van plan te gaan backpacken? Sluit dan hier een backpackersverzekering af.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mThysDZhXzw&feature=share&list=UUgmm9EOCJ5a7QH8OWLlLXtA[/youtube]

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739