Dit jaar worden er zo’n 850.000 buitenlandse toeristen verwacht die een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit is gelijk aan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er zo’n 50.000 meer dan vorig jaar, zo meldt NBTC Holland Marketing.
Dit jaar valt Pasen relatief vroeg in het jaar, op 27 en 28 maart. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen en de geluiden uit de sector zijn redelijk positief.
Meeste bezoekers uit Duitsland
Van de 850.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust.
Paasvakantie in eigen land
Iets meer dan de helft (60%) van de paasvakanties wordt in eigen land doorgebracht. Voor dit jaar zijn dat er naar verwachting zo’n 250.000. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt. Daarnaast ondernemen Nederlanders naar verwachting zo’n 25 miljoen uitstapjes. Daarbij is sprake van een grote diversiteit: een eindje fietsen of wandelen en/of het bezoeken van attractieparken, evenementen of meubelboulevards, afhankelijk van het weer.
Bestedingen
Tijdens Pasen besteden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land bijna 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten geven ruim 250 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal wordt er tijdens de paasdagen zo’n 750 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.
Paasvakantie in buurlanden
De grootste regio in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, heeft twee weken paasvakantie van 21 maart tot en met 1 april. De Belgen hebben paasvakantie van 26 maart tot en met 10 april.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.