Dagelijks wordt er bij 175 huishoudens ingebroken. Tijdens de vakantieperiode, traditioneel het jachtseizoen voor inbrekers, neemt dit met een vijfde toe. De VEB liet daarom onderzoeken of en hoe Nederlanders hun huis beveiligen tijdens de vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de ondervraagden vreest voor inbraak.
Toch treft niet iedereen maatregelen om dat te voorkomen. Zo doet bijvoorbeeld bijna 20 procent helemaal niets om een mogelijke inbraak te voorkomen wanneer ze op vakantie gaan. Slechts een kwart van de ondervraagden heeft extra voorzorgsmaatregelen getroffen zoals bijvoorbeeld bouwkundige beveiliging of de aanleg van een alarmsysteem. Dit zijn echter nog steeds de enige werkelijk afdoende wapens tegen inbraak.
Een woordvoerder van de VEB wijst er op dat veel mensen bijvoorbeeld vergeten hun reservesleutel onder de mat of uit de bloempot te halen. Of ze laten kostbare spullen in het zicht liggen. Hou tijdens de vakantie de gordijnen of zonwering gewoon open en vraag iemand om regelmatig de post van de mat te halen. Zorg ervoor dat de woning een zoveel mogelijk bewoonde indruk maakt. Daarnaast melden veel mensen op sociale media als Facebook, Twitter en Hyves dat ze op vakantie gaan. Doe dit niet, want ook daar leest het dievengilde steeds vaker mee.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.