vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Consumentenbond: Fietsverzekering Allianz Global Assistance is ‘Beste Koop’

Consumentenbond: fietsverzekering allianz global assistance is ‘beste koop’ De Consumentenbond heeft, na het jaarlijkse onderzoek naar fietsverzekeringen, de Kortlopende- en Doorlopende Fietsverzekering van Allianz Global Assistance uitgeroepen tot ‘Beste Koop’. Dit geldt voor de fietsverzekering van gewone stadsfietsen. Deze verzekering heeft volgens de Consumentenbond de beste prijs-kwaliteit verhouding.

De titel ‘Beste Koop’ betekent dat de verzekering een uitstekende kwaliteit biedt voor een goede prijs. Allianz Global Assistance ontving het predicaat ‘Beste Koop’ onder andere naar aanleiding van de wijzigingen die eind 2018 zijn doorgevoerd op de Kortlopende- en Doorlopende Fietsverzekering.

Onderzoek Consumentenbond

De Consumentenbond vergeleek in totaal 34 fietsverzekeringen, waarvan 12 voor gewone/stadsfietsen, 12 elektrische fietsen en 10 racefietsen/mountainbikes. De Testoordelen variëren van een 5,8 tot een 9,1. De belangrijkste aandachtspunten uit de test zijn:

 • Afsluiten: de meeste mensen sluiten een fietsverzekering af bij de fietsenwinkel, maar wij geven de voorkeur aan online.
 • Uitkering bij diefstal: krijg je bij diefstal een nieuwe fiets of geld?
 • Premie: bij de ene verzekeraar betaal je veel meer dan bij de andere. En dat verschil ligt niet aan betere voorwaarden.

De Consumentenbond bekeek de polissen van 9 verzekeraars:

 • Allianz Global Assistance
 • ANWB
 • Enra
 • Hema
 • Kingpolis
 • Klaverblad
 • Unigarant
 • Univé

Fietsverzekering Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance biedt een fietsverzekering die je zelf kan samenstellen. Je verzekert alleen wat je echt belangrijk vindt. Dit kan alleen diefstal zijn, of ook schade en hulp bij pech onderweg. Juridische hulp is altijd onderdeel van de fietsverzekering. Kies je voor de Kortlopende Fietsverzekering? Dan is het mogelijk om de extra dekking Verlengde garantie af te sluiten. Als de accu uitvalt na de fabrieksgarantie, dan wordt deze gerepareerd of vervangen.

Kortlopend of doorlopend?

Allianz Global Assistance biedt twee soorten fietsverzekeringen aan. Een Kortlopende Fietsverzekering, die je afsluit voor een periode van drie jaar. Wil je liever geen verzekering voor een vaste periode? Dan is de Doorlopende Fietsverzekering een goed alternatief. Deze verzekering is na één jaar maandelijks opzegbaar. Het is daarbij mogelijk om de premie per maand te betalen.
Beide varianten hebben het predicaat ‘Beste Koop’ ontvangen.

Je hebt al een Kortlopende Fietsverzekering met een 3 jaar dekking vanaf € 67,- De doorlopende Fietsverzekering heb je al € 2,08 per maand.

Heb je nog geen Kortlopende Fietsverzekering met doorfietsgarantie? Sluit hem hieronder af! Zorg wel dat je het ART sleutel- en framenummer bij de hand hebt!

Heb je liever een Doorlopende Fietsverzekering?

Heb je nog geen Doorlopende Fietsverzekering met doorfietsgarantie? Sluit hem hieronder af! Zorg wel dat je het ART sleutel- en framenummer bij de hand hebt!

Overzicht dekkingen Fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren voor alleen Diefstal (Pakket Standaard), of deze uitbreiden met Schade en Pechhulp (Pakket Compleet). Je bent altijd verzekerd van Juridische hulp.

FIETSVERZEKERING Pakket Standaard Pakket Compleet
Looptijd 3 jaar verzekerd Doorlopend 3 jaar verzekerd Doorlopend
Diefstal  ✓
Schade  x x
Vergoeding leenfiets  x x
24/7 Pechhulp  x x
Juridische hulp
Volledige aankoopwaarde
terug

Na 3 jaar afschrijving

Na 3 jaar afschrijving
Poliskosten Geen Geen Geen Geen
Premiebetaling Eénmalig voor 3 jaar Per maand of per jaar Eénmalig voor 3 jaar Per maand of per jaar
Vanaf premie € 56,-
(voor 3 jaar)
€ 2,35
(per maand)
€ 109,-
(voor 3 jaar)
€ 3,85 p/m
(per maand)

Voordelen van de Fietsverzekering

3 jaar verzekerd 
Je sluit een Kortlopende Fietsverzekering af voor een periode van drie jaar. Je betaalt de premie voor deze verzekering in één keer vooruit. Wordt je fiets gestolen? Dan ontvang je gedurende de hele looptijd het aankoopbedrag terug.

Aankoopwaarde vergoed
Als je fiets wordt gestolen, dan ontvang je de aankoopwaarde van je fiets snel terug op je rekening. In de eerste drie jaar ontvang je de volledige aankoopwaarde terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen. De dekking Diefstal is wereldwijd geldig. Je kunt je fiets dus gerust meenemen op vakantie.

Snelle uitkering bij diefstal
Is je fiets gestolen? Dan wil je je geld natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Je stuurt ons het politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels op. Wij maken het aankoopbedrag uiterlijk op de zevende kalenderdag nadat je de fietsdiefstal bij ons hebt gemeld, over naar je rekening. Zorg er dan wel voor dat alle stukken voor die tijd bij ons binnen zijn.

Altijd verzekerd van juridische hulp
Met de Fietsverzekering ben je altijd verzekerd van Juridische hulp. Heb je schade als gevolg van een ongeval? Of veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen wij je om de schade te verhalen op de betrokken partij. Juridische hulp maakt standaard onderdeel uit van de verzekering.

Vergoeding voor een leenfiets in geval van schade
In geval van schade heb je recht op een leenfiets. Wij geven je hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding betalen we gelijk met de reparatienota aan je uit. De vergoeding bedraagt maximaal € 5,- per dag voor een gewone fiets en € 8,50 voor een e-bike. Je hebt recht op een leenfiets voor maximaal 3 drie dagen, plus de dagen die eventueel nodig zijn om een schade-expert de schade te laten beoordelen.

Professionele hulp bij pech
Pech krijgen onderweg is al vervelend genoeg. Gelukkig is hulp altijd dichtbij. Eén telefoontje naar de alarmcentrale en een gecertificeerde fietsmonteur is onderweg. In bijna alle gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. Wat voor fiets je ook hebt en waar je ook staat. Zelfs tot 30 kilometer over de Nederlandse grens in België of Duitsland.

Pech? Bijna altijd reparatie ter plekke
Pech krijgen met de fiets kan iedereen gebeuren. Maar met deze Fietsverzekering hoef je gelukkig niet lang stil te staan. In geval van pech komt er een fietsmonteur naar je toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. In 95% van de gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. De fietsmonteur heeft kennis van alle soorten fietsen. Van mountainbike tot het nieuwste model e-bike. Behoor je tot de 5% waarbij reparatie ter plekke niet mogelijk is? Of geef je er de voorkeur aan om teruggebracht te worden? Dan vervoeren we jou én je fiets naar een locatie naar keuze, binnen een straal van 30 kilometer. En fiets je samen met iemand anders, dan wordt ook deze persoon en zijn fiets vervoerd. Samen uit, samen thuis!

Bij pech 24/7 bereikbaar
De fietsmonteurs staan op weekdagen tussen 08:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 09:00 en 21:00 uur voor je klaar. Als je buiten deze uren met pech aan je fiets stil komt te staan, dan rijdt de hulpdienst uit om jou en je fiets, en een eventuele medefietser, naar het begin- of eindpunt van je fietstocht te brengen.

De enige fietsverzekering met doorfietsgarantie
Met de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op doorfietsgarantie. Dit betekent dat je altijd weer snel op weg bent in geval van Schade, Diefstal of Pech. Bij pech onderweg word je ter plaatse geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. Is je fiets gestolen? Dan krijg je de aankoopwaarde snel uitgekeerd. En in geval van schade krijg je een vergoeding voor een leenfiets.

Vragen?

Heb je een vraag over de tijdelijke ‘Fietsverzekering met doorfietsgarantie’ of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739