Curaçao bleek al een topbestemming voor Nederlanders, maar het Caribische eiland ontving ook fors meer toeristen uit Europa. Er kwamen in totaal ruim 452.000 vakantiegangers naar het subtropische eiland, 3 procent meer dan een jaar eerder.
Het aantal Europese bezoekers nam vorig jaar toe met 6 procent, zo laat het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) weten.
Het zijn vooral Duitsers die het eiland ontdekt hebben, maar er kwamen ook meer Nederlanders. Nederland blijft daarmee de belangrijkste leverancier van toeristen voor Curaçao. Ons land is goed voor ruim 31 procent van de toestroom aan vakantiegangers.
Nummer twee op het lijstje van belangrijkste markten is Venezuela. Meer dan een vijfde van de toeristen op Curaçao is Venezolaan. De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor bijna 12 procent van de reizigers.
Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 m. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente. Hoewel minder bezocht dan die van Aruba of Bonaire, kent Curaçao een groot aantal stranden. De meeste liggen aan de zuidkant van het eiland.
Toerisme op Curaçao is van groot belang voor de economie van het eiland. De sector was vorig jaar goed voor een totale omzet van 419 miljoen dollar (bijna 370 miljoen euro). In 2013 was dit nog 401 miljoen dollar. Het Europese aandeel in de omzet bedraagt ongeveer 45 procent.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.