Mondial Assitance is niet langer meer coördinerend alarmcentrale bij rampen in het buitenland waar Nederlanders bij betrokken zijn. Vanaf 1 april 2010 heeft Eurocross Assistance het stokje overgenomen.
Persoons- en calamiteitgegevens registreren
De belangrijkste taak bij een ramp, is het zo snel mogelijk registreren van persoons- en calamiteitgegevens. Tevens moet er zo snel efficiënt mogelijk hulpverlening op gang komen. Eurocross Assistance zal bij deze werkzaamheden nauw samenwerken met plaatselijke overheden en instanties. Daarnaast zal er hulp worden ingeschakeld van andere organisaties uit het wereldwijde netwerk van Eurocross Assistance.
Hulpverlening aan slachtoffers
Hulpverlening aan slachtoffers heeft onder meer betrekking op repatriëring naar Nederland en overkomst van familie. Wanneer nodig zal er een hulpverleningsteam geformeerd worden bestaande uit een arts, verpleegkundige, hulpverlener en eventueel een psycholoog. Het team zal dan zo snel mogelijk naar de plek van de ramp afreizen om de slachtoffers bij te staan. Ook is de coördinerende alarmcentrale het aanspreekpunt voor familie, andere alarmcentrales, pers en overige betrokkenen.
Protocol
Vier alarmcentrales wisselen de rol van coördinerend alarmcentrale jaarlijks af. Dit zijn ANWB, Eurocross Assistance, Allianz Global Assistance en SOS International. Ongeacht waar de slachtoffers verzekerd zijn, zorgt de coördinerende alarmcentrale dat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt. Hieronder een overzicht van de coördineerde alarmcentrales in de afgelopen jaren:
- 2010 Eurocross Assistance
- 2009 Allianz Global Assistance
- 2008 ANWB
- 2007 SOS International
- 2006 Eurocross Assistance
Over Eurocross Assistance
Eurocross Assistance is onderdeel van Eureko, het moederbedrijf van Achmea. Al meer dan 25 jaar bieden zij wereldwijde hulpverlening zoals medische hulp, vervoershulp, hulp op het gebied van brand-, storm- en waterschade, alsmede personenalarmering. Er zijn circa 300 medewerkers werkzaam bij Eurocross verspreid over vestigingen in Nederland, Tsjechië en Bulgarije. Eurocross werkt samen met een wereldwijd netwerk van hulpverleners en dienstverlenende professionals.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.