vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Fietsvakantie populair bij Nederlanders

Fietsvakantie populair bij nederlanders In 2014 gingen anderhalf miljoen Nederlanders met hun fiets op pad voor een fietsvakantie. Dat is dus 12 procent van de Nederlandse bevolking. Van deze vakanties gingen er 450.000 van plaats naar plaats, terwijl ruim 1,6 miljoen fietsvakanties bestond uit kilometers maken vanaf een vast adres. Dat blijkt uit cijfers van NBTC-NIPO

Ruim de helft (zo’n 64 procent) van de vakantiefietsers reist met z’n tweetjes. De fietsvakantie is het meest populair in de leeftijdscategorie van 30 tot 49 jaar, bij mensen uit de hogere sociale klassen.

65% van de vakantiefietsers volgt een LF-traject

Als het om lange fietstochten gaat, zijn de fietsknooppuntroutes bekender dan de zogeheten LF-routes (langeafstandsfietsroutes): 66 procent van de fietsvakantiegangers kent de LF-routes, terwijl maar liefst 93 procent de knooppunten kent. De echte trekkers zijn wel fan van de LF-routes: 65 procent van alle fietstrekvakanties volgen zo’n LF-traject.

40 euro per dag

De echte fanatiekelingen slapen in hun eigen tent (24%), maar er zijn ook genoeg fietsers die voor een hotel (32%), een b&b (23%) of een adresje bij Vrienden-op-de-Fiets (22%) kiezen. Tijdens de fietsvakantie in Nederland geeft de vakantiefietser aan horeca en een lekker bed per dag zo’n 40 euro uit.
8,4 dagen duurt de gemiddelde fietstrekvakantie in Nederland
Om de volgende overnachtingsplaats te bereiken, fietst de vakantieganger zo’n 71 kilometer per dag. Per trektocht doorkruist de vakantiefietser gemiddeld drie provincies.

De vakantiefietsers hebben over het algemeen maar een doel en dat is de reis zelf. Gestopt wordt er vier keer per dag en alleen voor het broodnodige: eten, drinken en slapen. De cijfers tonen aan dat sightseeing slechts bijzaak lijkt.

Cijfers over buitenlandse fietsvakanties zijn er niet. Volgens onderzoekers en vakantieorganisaties ligt dat aan het feit dat deze fietsers vaak eerst een trein, vliegtuig, bus of auto pakken voor ze op het ros stappen voor hun meerdaagse tocht. Omdat ze dat andere vervoersmiddel gebruiken, worden deze fietsers niet als fietsvakantieganger gedefinieerd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739