vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

International SOS: Meer zakenreizen naar risicovolle landen

Uit onderzoek blijkt dat er tegenwoordig veel meer zakenreizen plaatsvinden naar bestemmingen met een hoger medisch risico.

International SOS, gespecialiseerd in medische hulp en veiligheid voor zakenreizigers, heeft een onderzoek uitgevoerd onder 4,6 miljoen zakenreizigers in 223 landen.

In 2012 ging 23% van de zakenreizigers naar een land met een ‘middelhoog tot hoog’, ‘hoog’ of ‘extreem hoog’ risico. Deze stijging wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Meer organisaties reizen naar opkomende markten en hoge-risicobestemmingen vanwege de economische crisis in hun thuismarkten. Dankzij het marktpotentieel van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) neemt het aantal zakenreizen daarheen ieder jaar toe. In de CIVETS-landen (Colombia, Indonesië, Vietnam, Egypte, Turkije, Zuid-Afrika) is het aantal zakenreizen ook met 3% toegenomen.

‘Middelhoog tot hoog’ risico in de BRIC-landen

Het aantal zakenreizen naar de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) neemt ieder jaar toe. Uit de analyse van 2012 blijkt dat bijna 10% van alle reizen een BRIC-land als bestemming heeft. Dit is een stijging van 3,6% per jaar sinds 2009. De BRIC-landen zitten in de risicocategorie ‘middelhoog tot hoog’. Dit geeft aan dat er grote verschillen zijn in medische risico’s en gezondheidszorg tussen de grote steden en het platteland. Bepaalde faciliteiten kunnen bijvoorbeeld van hoge kwaliteit zijn, maar zijn alleen beschikbaar in de hoofdstad.

Uit het onderzoek blijkt ook dat in 2012 Colombia, Indonesië, Vietnam, Egypte, Turkije en Zuid-Afrika (de CIVETS-landen) goed waren voor 5% van de zakenreizen. De afgelopen drie jaar is het aantal reizen naar de CIVETS-landen gestegen met 3% (vergeleken met een daling van 2,6% naar de G7-economieën). Medische risico’s in de CIVETS-landen lopen uiteen van ‘middelhoog’ tot ‘hoog’.

HealthMap

Onlangs introduceerde International SOS de Internationale HealthMap 2013. Hiermee krijgen bedrijven een beter inzicht in de medische risico’s in gebieden waar ze actief zijn en in wat voor maatregelen moeten worden genomen om gezondheidsrisico’s voor hun werknemers te minimaliseren. De HealthMap 2013 geeft risiconiveaus aan als ‘laag’, ‘middelhoog’, ‘middelhoog tot hoog’, ‘hoog’ en ‘extreem hoog’. Door de indeling in medische risico’s1 wordt een overzicht verkregen van het risico op infectieziekten, hygiëne en sanitaire omstandigheden, ongelukken en de beschikbaarheid en kwaliteit van de lokale medische infrastructuur.

Hogere medische risico’s in Syrië en Libië

In de HealthMap 2013 is te zien dat de medische omstandigheden in Syrië en Libië zijn verslechterd. De risico’s in deze landen zijn door geopolitieke opstanden en instabiliteit extreem hoog met ernstige gevolgen voor de medische bevoorrading, infrastructuur en de water- en voedseltoestand.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739