Ruim 67% van de Nederlandse huishoudens gaat dit jaar op vakantie. Dit jaar blijft 1 op de 5 Nederlanders thuis, terwijl dit vorig jaar nog ruim een kwart was. Van de huishoudens met een inkomen lager dan 1.500 euro netto per maand gaat ruim de helft (52%) op vakantie. Dat is fors meer dan vorig jaar (32%), zo blijkt uit de Vakantiegeld-enquête 2016 van het Nibud.
Gemiddeld 67 procent Nederlandse huishoudens op vakantie
Er zijn dit jaar meer mensen die op vakantie gaan dan vorig jaar. Slechts 22% van de huishoudens blijft dit jaar thuis, vorig jaar was dit nog ruim een kwart. Gemiddeld gaat 67% van de huishoudens dit jaar op vakantie en besteden zij 2.483 euro aan hun langste vakantie. Meer huishoudens met een inkomen beneden modaal gaan dit jaar op vakantie en besteden hier gemiddeld 1.625 euro aan.
Vakantiegeld
De meeste mensen geven aan dat ze hun vakantiegeld in 1 keer uitbetaald krijgen (84%). Zij zijn daar tevreden mee: 90% van hen zou niet anders willen. 13% krijgt iedere maand een deel betaald. Maar zij zouden dat liever anders willen. De helft van hen wil het liever eens per jaar, 17% zou het liever per kwartaal krijgen. Slechts 29% is tevreden met het gespreid uitbetalen van vakantiegeld.
Ruim 71% van de huishoudens berekent of ze de vakantie kunnen betalen. Bijna de helft (46%) maakt ook nog een begroting voor op vakantie. Gezinnen doen dit het vaakst.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.