vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hoe voorkom je problemen op de piste?

De ANWB laat weten dat wintersporters die betrokken raken bij een ongeval en naar het ziekenhuis moeten, zo snel mogelijk contact op moeten nemen met de Alarmcentrale van de verzekeraar. Hiermee willen zij voorkomen dat wintersporters met torenhoge rekeningen van privéklinieken worden opgezadeld.

Contracten van privéklinieken
De privéklinieken nemen niet altijd contact op met de (reis)verzekeraar voor behandeling. Ze vragen je, terwijl je vergaat van de pijn, een contract te tekenen. Maar een ieder die in een dergelijke situatie verkeert, heeft op dat moment geen aandacht voor de kleine lettertjes. Achteraf krijgen wintersporters een forse rekening, welke niet door de verzekeraar wordt vergoed.

Neem altijd contact op met de alarmcentrale
Daarom is het advies van de ANWB om altijd contact op te nemen met de alarmcentrale van je verzekeraar. “De reguliere klinieken beginnen overigens vaak niet eens aan een behandeling als er geen duidelijkheid is over vergoeding door de verzekeraar”, aldus een woordvoerder van de ANWB. De alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en je wordt altijd in je eigen taal te woord gestaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739