vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Niet-essentiële reizen naar Tunesië ontraden

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië aangepast. BuZa ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Tunesië. Dat is de op één na zwaarste waarschuwing.

In het Noord-Afrikaanse land is het al wekenlang onrustig. In de hoofdstad Tunis en andere steden van het land zijn demonstraties aan de gang die zich richten tegen het economische beleid van de regering. Bij de demonstraties tegen de regering zijn al meer dan 20 doden gevallen. Momenteel is er een avondklok ingesteld.

Situatie verslechterd

Minister Rosenthal heeft inmiddels zijn zorgen geuit over de ontwikkelingen in Tunesië. De situatie gaat volgens hem snel achteruit en het wordt onveiliger, ook voor Nederlanders die in Tunesië verblijven. Zij krijgen het advies om zich te registreren bij de ambassade. Zowel de oproerpolitie als de veiligheidsdiensten zijn zichtbaar en onzichtbaar in het hele land aanwezig. Er wonen zo’n 500 Nederlanders in Tunesië en voor zover bekend zijn er op dit moment zo’n 700 Nederlandse toeristen

Advies aan Nederlanders

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders in Tunesië de volgende zaken:

  • Registreer je bij de Nederlandse ambassade.
  • Mijd demonstraties en samenscholingen. Ondanks het feit dat de demonstraties zich in eerste instantie niet tegen buitenlanders richten, zou de woede snel kunnen ontaarden in acties tegen aanwezige buitenlanders.
  • Volg onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op
  • Draag je paspoort bij je.
  • Maak geen foto’s en/of video-opnamen van overheidsgebouwen en demonstraties.
  • Volg de lokale veiligheidsontwikkelingen.

Voor meer informatie omtrent de situatie in Tunesië bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739