vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tips ter voorbereiding van een wereldreis

tips-wereldreis Een wereldreis maken, is een voornemen om naar uit te kijken. Natuurlijk ga je niet onvoorbereid op wereldreis. Je reisplan ligt klaar, de vliegtickets zijn geboekt en je hebt alle noodzakelijke inentingen gehaald. In dit artikel geeft ReisverzekeringBlog.nl een aantal tips voor aanstaande globetrotters.

Een wereldreisverzekering

Voor wereldreizigers en globetrotters bestaan er speciale reisverzekeringen. Deze zijn afgestemd op het maken van een wereldreis en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Informeer ruim van te voren naar de wereldreisverzekering die het beste aansluit bij jou persoonlijk wensen en omstandigheden. Mocht je advies wensen over de juiste wereldreisverzekering, dan kan je contact opnemen met de redactie van ReisverzekeringBlog.nl

Belangrijke tips ter voorbereiding

Omdat je aan verschillende zaken moet denken wanneer je een wereldreis gaat maken, geven wij je een aantal tips ter voorbereiding:

1. Bereken je budget
Een wereldreis maken is niet goedkoop. Bereken vooraf wat je nodig hebt aan budget. Vraag jezelf af of je dit budget voor vertrek bij elkaar kunt sparen. Bepaal een maximaal dagbudget, zodat je weet wat je per dag kunt besteden. Het is belangrijk om je reisroute na te gaan, omdat de kosten per land flink kunnen variëren.

2. Vaccinaties
Wanneer je de route hebt uitgestippeld, weet je welke landen je aan zal doen. Ga met deze lijst van landen langs de GGD om te kijken welke inentingen vereist zijn.

3. Je huis verhuren
Indien je in het bezit van een koophuis bent kun je deze tijdens je reis verhuren. Wanneer je zelf niet op zoek wil gaan naar een nieuwe huurder, kun je een woonbemiddelingsbureau inschakelen. Mocht je een huis huren, dan kun je met je huurbaas overleggen of je huis onderverhuurd mag worden. Een andere mogelijkheid is je huur opzeggen.

4. Opslagruimte voor je inboedel
Of je huis bewoond gaat worden in de periode dat je op reis bent is de vraag. Het huis grotendeels leeg halen moet sowieso gebeuren. Als je het huis verhuurd, wil je mogelijk niet dat de huurders aan je spullen zitten. Wanneer je het huis niet verhuurt, wil je niet dat een inbreker jouw waardevolle spullen ontvreemd. Een opslagruimte voor je spullen huren blijkt duur te zijn. Kijk daarom eerst of er familie of vrienden zijn, die opslagruimte over hebben.

5. Abonnementen opzeggen
Inventariseer welke abonnementen je hebt lopen en zeg ze op. Eenmaal terug in Nederland kun je de abonnementen gemakkelijk opnieuw aanvragen

6. Telefoonabonnement duur in het buitenland
Heb je bij een mobiele provider in Nederland een abonnement, dan is het verstandig deze op te zeggen. Voordeliger is het om in ieder land een prepaid kaart kopen. Zorg wel dat bekenden op de hoogte zijn van je nieuwe telefoonnummer. Wel zo handig wanneer familie of vrienden je dringend of bij noodsituaties wil bereiken.

7. Inboedelverzekering
Wanneer je het huis gemeubileerd gaat verhuren, kun je de inboedelverzekering aanhouden. Meld je verzekeraar de gegevens van de nieuwe bewoners. Wanneer je eigendommen ergens anders worden bewaard, dien je een inventarisatie te maken van je bezittingen. Deze moet je meestal apart meeverzekeren, omdat je ze op een andere plek hebt ondergebracht.

8. Zorgverzekering
Een Nederlandse zorgverzekering is meestal onnodig als je op wereldreis gaat. Je kan overwegen deze op te zeggen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden, informeer bij je zorgverzekeraar.

9. Levensverzekering en uitvaartverzekering
De levensverzekering en uitvaartverzekering lopen door tijdens je reis. Deze zul je daarom moeten aanhouden.

10. Wat te doen met je auto?
Wanneer je een lange wereldreis gaat maken, kun je overwegen om je auto te verkopen. Indien je er voor kiest om je auto te behouden, kun je deze ergens stallen. Ook is er een mogelijkheid om je auto te schorsen bij de kentekenregistratie van de RDW. Je hoeft dan geen wegenbelasting te betalen.

11. Doorsturen van de post
Wanneer je het huis gaat verhuren, wil je graag dat je post doorgestuurd wordt. Voor het doorsturen van de post bestaan een aantal mogelijkheden. Informeer bij TNT post.

12. Zaakwaarnemer aanstellen
Aangezien er thuis altijd zaken zijn die geregeld moeten worden, is het verstandig om iemand aan te stellen als zaakwaarnemer. Een notariële volmacht zorgt dat lopende zaken goed kunnen worden afgehandeld tijdens je afwezigheid. De zaakwaarnemer kan ook op financieel gebied een oogje in het zeil houden.

13. Zakelijk paspoort
Omdat je meer landen bezoekt bij een wereldreis, heb je niet altijd genoeg aan het aantal bladzijden voor stempels van een ‘normaal’ paspoort. Verstandig is het daarom om een zakelijk paspoort aan te vragen.

14. Visum en geldigheid van het paspoort
In sommige landen moet je paspoort een aantal maanden geldig zijn, voordat je het land verlaat. Het kan ook verplicht gesteld worden een visum te hebben voor het land. Informeer hier tijdig naar.

15. Geld op spaarrekening houden
Probeer je geld zo lang mogelijk op je spaarrekening te laten staan. Zo maak je optimaal gebruik van de verkregen rente. Door internetbankieren kun je telkens geld overboeken en houd je het budget onder controle. Controleer altijd of jouw bank extra kosten rekent voor transacties in het buitenland.

16. Extra rekening aanvragen
Indien je rekening of pinpas onbruikbaar wordt, kun je een reserverekening afsluiten. Mocht je deze nodig hebben, kan je zaakwaarnemer de bankpas van deze rekening toezenden. Wanneer je de pas hebt ontvangen, kan er geld overgeboekt worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739