Tyrol Air Ambulance stopt komende winter met haar gipsvluchtdiensten. Dat betekent dat er waarschijnlijk een einde komt aan de welbekende ‘gipsvluchten’. Tyrol Air Ambulance was namelijk de enige partij die deze vluchten aanbood.
Volgens alarmcentrale SOS International hoeven wintersporters zich geen zorgen te maken: alternatieve maatregelen zijn al getroffen.
Voorbereiding op het wintersportseizoen in volle gang
De zomerdrukte is nog maar nauwelijks voorbij of de voorbereidingen voor het wintersportseizoen zijn alweer in volle gang bij SOS International. Nu Tyrol Air Ambulance stopt met haar gipsvluchten, heeft de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland extra vervoerscapaciteit georganiseerd. Zo zorgt SOS International ervoor dat iedere gewonde wintersporter ook komend seizoen de hulp krijgt die nodig is.
Nog steeds veilig en snel naar huis
Het aantal patiënten dat per gipsvlucht wordt vervoerd, daalt al jaren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een gipsvlucht niet dé standaard manier om gewonde wintersporters terug naar Nederland te brengen. Marcel van der Meulen, directeur van SOS International: “Circa 80% van de gewonde wintersporters gaan al met een lijnvlucht, via regulier ambulancevervoer of met taxi’s naar huis. Nu Tyrol Air Ambulance stopt met haar diensten, bereiden we ons met onze vervoerspartners voor op het extra aanbod van patiënten die anders met de gipsvlucht waren gegaan.”
Ook de parasol gaat dicht
SOS International werkte al sinds de jaren tachtig succesvol samen met Tyrol Air Ambulance. Voor de gipsvluchten, maar ook voor de zogeheten ‘parasolvluchten’: het naar huis vliegen van gewonde reizigers tijdens de zomervakantie. Het woord ‘parasolvlucht’, destijds bedacht door SOS International, is zelfs opgenomen in de Dikke Van Dale. Ook deze vluchten komen te vervallen en worden opgevangen met reguliere lijndiensten en gespecialiseerde ambulancevluchten.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.