vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Extreem weer: wat is gedekt door je reis- of annuleringsverzekering?

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

Door de extreme weersomstandigheden van de afgelopen weken zijn een aantal reizigers gestrand op een luchthaven of op de snelweg. Hierdoor is een geplande vakantie in het water gevallen. Wellicht wil je daarom een beroep doen op je reis- of annuleringsverzekering.

Wat is wel en niet gedekt door je reis- of annuleringsverzekering bij de Europeesche? Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen.

Annuleringsverzekering

Ik ben later aangekomen op mijn reisbestemming. Wanneer biedt mijn annuleringsverzekering dekking?

 • Je hebt recht op een vergoeding als je door slechte weersomstandigheden de eerste reisbestemming later bereikt dan gepland. Deze dekking geld alleen wanneer je per vliegtuig, bus, trein en boot reist. Ook moet de reis langer dan drie dagen duren en de vertraging meer dan acht uur zijn.

Ik kan niet reizen door het slechte weer en ik moet mijn reis annuleren. Biedt mijn annuleringsverzekering dekking?

 • De annuleringsverzekering biedt geen dekking wanneer je de reis annuleert door slecht weer.

Ik ben met de auto op reis gegaan maar heb mijn reisbestemming later bereikt dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?

 • Nee. Voor vertraging tijdens een reis met eigen vervoer biedt de annuleringsverzekering geen dekking.

Ik vertrek per vliegtuig naar mijn reisbestemming maar door slecht weer kan ik de luchthaven niet tijdig bereiken en mis hierdoor mijn vlucht. Is dit verzekerd?

 • Dit is niet verzekerd.

Ik ben op reis maar kan niets doen door het slechte weer. Kan ik een deel van de door mij betaalde reissom terugkrijgen?

 • De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door slecht weer.

Ik heb de dekking Samengestelde Reis. Kan ik daar een beroep op doen?

 • Bij de dekking Samengestelde Reis wordt bijvoorbeeld een geannuleerde vlucht zelf niet vergoed. Wel de annuleringskosten van de overige onderdelen (bijvoorbeeld de accommodaties).

Reisverzekering

Ik ben op reis en kan niet naar huis terugkeren vanwege het slechte weer. Worden mijn extra verblijfskosten en extra terugreiskosten dan vergoed?

 • Indien je een reisverzekering hebt afgesloten en in het buitenland op vakantie bent, krijg je de extra reis- en verblijfskosten terug. Dit geldt bij het overschrijden van de terugreisdatum voor de volgende redenen:
 • Lawine
 • Bergstorting
 • Mist
 • Natuurgeweld
 • Abnormale sneeuwval
 • Staking van de vervoersonderneming waarmee je reist

Neem voordat je extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn: +31 20 65 15 777. Dan weet je meteen of de kosten worden vergoed.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739