vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Top 10 meest geclaimde eigendommen op vakantie

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? De fotocamera is dit jaar het meest geclaimde artikel bij reisverzekeraar de Europeesche, gevolgd door de mobiele telefoon en de (zonne)bril. De verzekeraar heeft net als vorig jaar een inventarisatie gemaakt van de bezittingen die gestolen, beschadigd of verloren zijn op vakantie in de maanden Juli en Augustus.

Wees al reiziger oplettend op vakantie  en sluit een goede reisverzekering af. Dit kan namelijk veel problemen voorkomen.

Top 10 meest geclaimde artikelen

2010 2009
1 Fotocamera 12% Fotocamera 17%
2 Mobiele telefoon 11% (Zonne)bril 14%
3 (Zonne)bril 10% Mobiele telefoon 13%
4 Koffer/Tas 10% Koffer/Tas 10%
5 Kleding 8% Kleding 10%
6 iPod/iPhone/ MP3-speler 7% Portemonnee met inhoud 7%
7 Portemonnee met inhoud 7% Reisdocumenten/rijbewijs 4%
8 Sieraden/horloge 7% Ipod//iPhone/MP3-speler 4%
9 Reisdocumenten/rijbewijs 5% Sieraden/horloge 4%
10 Noodaanschaf van kleding en toiletspullen 5% Fiets 2%

Eigendommen geclaimd

Opvallend is dat de videocamera niet meer in de top 10 staat. Door de goede videokwaliteit die mobiele telefoons en digitale camera’s tegenwoordig hebben en de geheugenkaarten die over steeds meer capaciteit beschikken, wordt een videocamera vaker thuis gelaten.

Vakantiegangers bezitten steeds vaker gadgets zoals de iPhone, Ipod, Mp4/Mp3 speler of PSP. De Iphone waarmee je kunt bellen, e-mailen, navigeren, muziek luisteren, internetten en vele applicaties kunt downloaden is blijkbaar onmisbaar geworden op vakantie. Ook opvallend is dat de laptop nog niet in de top 10 staat, ondanks dat het aantal claims dit jaar wel is toegenomen.

Wel een reisverzekering afgesloten?

Bij de afhandeling van bagage waren er het afgelopen jaar veel problemen en vertragingen. Reizigers moesten daardoor kleding en toiletspullen voor nood aanschaffen, waardoor deze artikelen nieuw in de top 10 verschijnen.

Sluit een altijd een reisverzekering af voor je op reis gaat,  zo kan je financiële problemen voorkomen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739