Jonge zakenreizigers (leeftijdsgroep 24-34 jaar) reizen veel liever in gezelschap dan oudere zakenreizigers, ze zijn ook het meest bezorgd over hun persoonlijke veiligheid. Dit blijkt uit de resultaten van de CWT Connected Traveler Study, een onderzoek onder meer dan 1.900 reizigers uit verschillende generaties en in totaal 16 landen.
Ruim 58% van de jonge zakenreizigers reist geregeld samen met anderen: 43% daarvan reist met collega’s en 10% met vrienden of familie. Dit is in sterk contrast met de zakenreizigers in de leeftijdsgroep 52-65 jaar. Bijna driekwart (71%) van deze generatie reist alleen, soms met collega’s (23%) maar slechts zelden haken vrienden of familie aan (6%). Reizigers in de leeftijdscategorie 35-51 jaar bevinden zich daar ergens tussenin: 58% reist alleen, 31% met een collega en 11% met vrienden of familie.
Annuleren om veiligheidsproblemen
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat jonge zakenreizigers de eerste zijn om een reis in verband met veiligheidsproblemen te annuleren. Bijna een derde (29%) van de jonge zakenreizigers geeft aan dat dit wel eens is voorgevallen, tegen 20% van de leeftijdscategorie 35-51 en slechts 12% van de leeftijdscategorie 52-65. Daarnaast sluit bijna de helft (49%) van de jonge zakenreizigers een reisverzekering af, bij de leeftijdscategorie 35-51 en de leeftijdscategorie 52-65 gaat dit om respectievelijk 36% en 31%.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.