vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse reisorganisatie hervat reizen naar Turkije vanaf 10 juli

reizen naar Turkije

De Nederlandse reisorganisatie Corendon begint vanaf vrijdag 10 juli weer met het uitvoeren van vakantievluchten naar de populaire bestemmingen Antalya, Bodrum en Dalaman in Turkije.

Op basis van onderzoek onder de eigen klanten, heeft de reisorganisatie vastgesteld dat het overgrote deel van hen graag deze zomer wil afreizen naar Turkije, ondanks het feit dat het Nederlandse reisadvies voor het land nog niet is versoepeld. Omdat het reisadvies vooralsnog op ‘oranje’ staat, zal de reisorganisatie haar klanten die een vakantie naar Turkije hebben geboekt benaderen en vragen of ze daadwerkelijk op vakantie willen of liever omboeken naar een andere bestemming of naar een latere vertrekdatum.

De beslissing om de vluchten naar Antalya, Bodrum en Dalaman te hervatten, is genomen na intensief overleg met de Turkse autoriteiten. Het aantal coronabesmettingen in de gebieden waar men vakantiegangers onderbrengt is zeer laag en op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om het welzijn en de gezondheid van de gasten te waarborgen. De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan op een hoog niveau en de Nederlandse ziektekostenverzekering is in Turkije geldig, ook in het uiterst onwaarschijnlijke geval dat vakantiegangers besmet zouden raken.

Oranje reisadvies

Momenteel geldt er in Nederland nog een ‘oranje’ reisadvies voor geheel Turkije. Dat betekent dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt. Het heeft er alle schijn van dat dit advies niet gebaseerd is op de gezondheidssituatie in de Turkse badplaatsen, maar het gevolg is van het algemene beleid om voor alle landen buiten Europa – met uitzondering van de Caribische landen binnen ons eigen koninkrijk – vooralsnog het reisadvies op oranje te houden. Het lage aantal besmettingen in en om de Turkse badplaatsen, zou een versoepeling van het reisadvies rechtvaardigen zoals dat inmiddels ook voor vrijwel alle zuidelijke vakantielanden binnen de Europese Unie het geval is.

Gratis test of thuisquarantaine

Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, moeten Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine. Om dit te vermijden, biedt de reisorganisatie haar klanten de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis corona pcr-test te ondergaan. Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine uiteraard niet nodig.

Terughaalgarantie

Op al haar vakantiereizen biedt Corendon de garantie dat vakantiegangers kosteloos worden teruggebracht naar Nederland als er zich een situatie mocht voordoen die daar aanleiding toe geeft. Deze garantie geldt uitsluitend voor klanten die bij de touroperator een vakantie met hotelverblijf boeken. Als vakantiegangers een losse vlucht boeken, geldt deze garantie niet, net zo min als dat bij andere luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Ziektekostenverzekering en reisverzekering

Nederlandse ziektekostenverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland tot een maximum van het tarief in Nederland, ook als een behandeling verband houdt met het coronavirus en ongeacht het geldende reisadvies. De medische voorzieningen die door de Turkse overheid worden verzorgd, staan goed aangeschreven terwijl de kosten betrekkelijk laag zijn. Om die reden gaan er jaarlijks ruim een miljoen buitenlanders speciaal naar Turkije voor medische behandelingen.

De meeste reisverzekeraars verlenen ook dekking bij een oranje reisadvies behalve voor die kosten die direct verband houden met de reden waarom het reisadvies oranje is. Als dat corona is, dan dekt de reisverzekeraar die kosten niet, maar de ziektekostenverzekering dus wel. Kosten van alle andere noodzakelijke medische behandelingen die niets met corona te maken hebben, zijn wel verzekerd, net zoals alle andere normale risico’s die door de reisverzekering worden gedekt. Vakantiegangers moeten wel zorgvuldig nagaan of dit ook voor hun reisverzekering geldt.

Turkije: professionele toeristische sector

De Turkse hotels en dan met name de grote all-inclusive resorts behoren zonder twijfel tot de meest professionele vakantiehotels van het Middellandse Zeegebied. Dat betekent dat niet alleen alles in het teken staat van een onbezorgde vakantie, maar in deze bijzondere tijden ook van maximale hygiëne en veiligheid. De Turkse autoriteiten hebben zeer strikte en gedetailleerde protocollen vastgesteld waaraan ieder hotel moet voldoen. Daarin wordt onder andere geregeld dat alle publieke ruimtes nog vaker en grondiger worden schoongemaakt dan normaal en dat het overal in het hotel mogelijk is om voldoende afstand te houden van andere vakantiegangers. Om die reden kunnen ook lang niet alle kamers in de hotels worden bezet. Pas als hotels en restaurants kunnen aantonen dat ze aan alle vereisten voldoen, krijgen ze een health & safety-certificaat van de overheid. Corendon zegt uitsluitend te werken met gecertificeerde hotels.

Veel vakantie voor weinig geld

Veel hotels hebben hun prijzen verlaagd, zelfs voor het hoogseizoen. Vandaar dat vakantiegangers voor heel weinig geld een all-inclusive vakantie kunnen boeken. Een week all-inclusive in een luxe 5-sterrehotel inclusief vluchten kan al vanaf € 699,- per persoon. Corendon geeft daarop tijdelijk nog € 200,- extra hoogseizoenkorting per boeking voor alle vakantiereizen met vertrek in juli en augustus. Plus gratis parkeren bij vertrek vanaf Schiphol of Maastricht en bovendien een gratis omruilgarantie tot 48 uur voor vertrek. Exacte voorwaarden zijn te vinden op de website van de touroperator.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739