Wat doe je als Olympische fan in Rio als je plotseling medische zorg nodig hebt? Om Nederlandse bezoekers in een vreemde wereldstad snel naar het beste ziekenhuis te loodsen, geeft de site www.ziekenhuizenopreis.nl nu niet alleen informatie, maar ook concreet advies.
Stel: je zit op de tribune, staat juichend op – en verstuikt je enkel. Of je hebt ’s avonds in je hotel last van reizigersdiarree: de meest voorkomende klacht van Nederlandse toeristen in Brazilië. Dan wijst Ziekenhuizenopreis via je smartphone snel de weg naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Een ziekenhuis dat gegarandeerd goede zorg biedt en waar je achteraf geen torenhoge rekening van hoeft te verwachten. De site bevat informatie over 6.000 ziekenhuizen wereldwijd. Naast informatie geeft de site nu ook – te beginnen met Rio – concreet advies.
Tijdens de Spelen worden meer dan een half miljoen buitenlandse bezoekers verwacht. Reisorganisatie ATPI, de officiële partner van NOC*NSF, verwacht dat ongeveer 4.000 Nederlandse sportfans het evenement bezoeken. Die moeten uiteraard rekening houden met medische risico’s.
Dit jaar voerde SOS International al zo’n 100 hulpacties uit in Brazilië, een verdubbeling ten opzichte van 2015. De meest voorkomende gezondheidsklachten zijn gastroenteritis (‘reizigersdiarree’) en infecties als bronchitis of oorontsteking. Daarnaast loop je in Brazilië ook risico op zika, dengue en de superbacterie, gele koorts, hepatitis A en DTP. En ondanks het nemen van voorzorgsmaatregelen, zit een ongeluk(je) in een klein hoekje.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.