vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De top 10 trucs van zakkenrollers op vakantie

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Zakkenrollers kennen veel trucs. Deze trucs worden vooral toegepast in drukke omgevingen zoals het openbaar vervoer, uitgaansgelegenheden, bezienswaardigheden of markten.

Er wordt altijd afleiding gecreëerd, waarna de zakkenroller zijn slag kan slaan. Wees als vakantieganger daarom alert tijdens je stedentrip, weekendje weg of dagje erop uit.  ReisverzekeringBlog.nl heeft de top 10 trucs van zakkenrollers samengesteld.

Reisverzekering

Bij een stedentrip of weekend weg is het kiezen van de juiste reisverzekering belangrijk. Gestolen bagage wordt vergoedt door je reisverzekeraar. In grote steden is relatief gezien meer diefstal dan in rustige vakantiedorpjes. Dit maakt het afsluiten van de juiste dekkingen van extra belang tijdens een stedentrip.

De top 10

  1. Zakkenrollers botsen of staan per ongeluk tegen je aan in een drukke omgeving. Vooral overvolle metro’s, trams, treinen, en bussen zijn geliefd bij zakkenrollers. Op het moment dat je een eigendom nodig hebt, kom je erachter dat het gestolen is en op dat moment is de zakkenroller al lang weg.
  2. In een restaurant zoekt de zakkenroller iemand uit die zijn jas over de stoel heeft hangen. De zakkenroller ziet jou en gaat achter je zitten. Op dat moment kan hij zo je zakken van je jas of colbert leeghalen.
  3. Zakkenrollers gebruiken een colbert, jas, krant of ander kledingstuk/voorwerp om de diefstal te camoufleren.
  4. Enkele voetballers of acrobaten demonstreren kunstjes voor je neus en leiden je af, terwijl een mededader zijn slag slaat.
  5. Zakkenrollers kijken bij het pinnen gemakkelijk over je schouder mee naar je pincode. Ook kunnen ze zien hoeveel geld je hebt opgenomen en waar je dat wegstopt.
  6. Een of meerdere mensen vragen je uitdrukkelijk naar de weg en willen maar al te graag dat je naar bepaalde kanten wijst om de weg uit te leggen.
  7. Iemand knoeit per ongeluk iets over je kleding en wil het daarna schoonmaken. Op dat moment worden je zakken ook nagekeken door dezelfde persoon op waardevolle eigendommen om te stelen.
  8. Iemand vraagt of je geld kunt wisselen en wisselt met nepgeld of wisselt te weinig.
  9. De zakkenroller laat een bril vallen en zet zijn voet erop, vervolgens spreekt hij je aan en beweert dat jij erop bent gaan staan. Tijdens de opschudding worden je eigendommen gestolen.
  10. Tijdens een parkeerstop steken zakkenrollers een band lek en bieden op dat moment meteen hulp aan met alle gevolgen.

Tips tegen zakkenrollen:

Praktisch gezien komen de volgende tips naar voren tegen zakkenrollers; ‘Wat je niet bij je hebt, kan op straat ook niet gestolen worden.’

  • Laat kostbare spullen daarom achter in de hotelkluis. Verloren bagage wordt verder niet vergoedt door de reisverzekeraar indien je niet goed op je eigendommen hebt gelet.
  • Maak een kopie van je paspoort of identiteitskaart en laat je officiële legitimatiebewijzen in de hotelkluis achter en neem het kopie mee op straat.
  • Neem zo weinig mogelijk contant geld mee. Bijna overal in grote steden valt met een bankpas te betalen. Neem ook niet meer dan één betaalpas mee.
  • Een slotje op je tas of rugzak zorgt er voor dat zakkenrollers minder spullen kunnen stelen. Sluit tot slot altijd een goede reisverzekering af.
  • Tenslotte kun je bij de ANWB tasjes aanschaffen die goed beveiligd zijn. Deze kun je om je nek of onder je kleding dragen. Hierdoor wordt de kans op zakkenrollen tot een minimum beperkt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739