Een reisverzekering bestaat uit een basisdekking. Meestal zijn dit de SOS-kosten (hulpverlening, repatriëring, extra verblijfskosten). Je kunt een reisverzekering op maat samen stellen door de basisdekking aan te vullen met dekkingen die je zelf belangrijk vindt.
Om de juiste keuze te maken is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen.
Wat kan ik meeverzekeren op een reisverzekering?
Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering de keuze uit:
- Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: reisverzekeraars beschouwen de landen rondom de Middellandse zee ook als Europa.
- Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
- Medische Kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
- Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
- Vakantiepechhulp verzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
- Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
- Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.
Waarom medische kosten altijd meeverzekeren?
Wij adviseren jou om altijd medische kosten mee te verzekeren op een reisverzekering. Je bent wellicht via je basiszorgverzekering al verzekerd voor medische kosten in de meeste landen van Europa, maar dit kent beperkingen. Zo moet je soms zelf de kosten voorschieten omdat de EHIC kaart ( Europese zorgpas) niet geaccepteerd wordt. Deze problemen komen veel voor in Spanje en Portugal. In Griekenland kom je als toerist meestal in een prive-ziekenhuis terecht. De kosten zijn hier hoger en daardoor kan je alsnog met een gepeperde rekening worden geconfronteerd.
Er zijn veel landen in de wereld waar medische kosten veel hoger zijn dan in Nederland. Het verschil moet je soms zelf bijbetalen indien je alleen een basiszorgverzekering hebt. Dat bedrag kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Zo is een ziekenhuisopname in Zwitserland, Frankrijk, Chili, Nieuw Zeeland, Australië, Canada en Amerika al veel duurder dan in Nederland.
De reisverzekeraars op deze website vergoeden ook volledig het eigen risico van jouw zorgverzekering. Zowel het verplichte als een eventueel vrijwillig eigen risico. Nog een reden om medische kosten altijd mee te verzekeren.
Kortlopende reisverzekering
Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld.
Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.
Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.
Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.
Doorlopende reisverzekering afsluiten
Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.
Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.
Vragen?
Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.