vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Britse toerist gedood door bosbrand bij Marbella

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De bosbranden aan de Spaanse Costa del Sol hebben inmiddels een dode geëist. De brandweer vond het verkoolde lichaam van een Britse toerist in een dorp iets ten noorden van Marbella.

Volgens de autoriteiten zijn in dezelfde buurt twee mensen met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur wordt met man en macht bestreden maar dat is moeilijk door de harde wind en de grote droogte in het gebied.

Evacuatie

De brand lijkt aan de zuidelijke kant onder controle, maar woedt onbeheerst verder, noordelijker in de bergen. Het vuur woedt over een breedte van 12 kilometer. Er is al meer dan 1000 hectare afgebrand in zes gemeenten en 5000 mensen moesten worden geëvacueerd, onder wie alle 200 gasten van een hotel in de bergen tussen Marbella en Málaga.

Zo’n 300 brandweermensen worden ingezet om de brand te blussen; daarbij worden ook blusvliegtuigen ingezet.

Marbella

Marbella is een mondaine badplaats in Andalusië, aan de Middellandse Zee. Het is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Er zijn zeer veel hotels en toeristenappartementen in deze stad gebouwd, vooral welgestelde toeristen verblijven hier.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739