vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ouders verzuimen kinderpaspoort aan te vragen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Door Europese regelgeving hebben kinderen vanaf 26 juni een eigen reisdocument nodig om naar het buitenland te reizen. De bijschrijving in het paspoort van de ouders komt dan te vervallen. 

Zomervakantie

In maart kregen 630.000 ouders een brief van het ministerie waarin stond dat de aanvragen voor 1 mei ingediend moeten zijn zodat de paspoorten voor de zomervakantie klaar zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat tot nu toe slechts 110.000 ouders een paspoort voor hun kind hebben aangevraagd. Dat is een stuk minder dan minister Spies had gehoopt, zo schrijft ze in een brief aan de Kamer.

Paspoortcontroles

Minister Spies zegt dat bij veel ouders de gedachte leeft dat de paspoortcontroles vanaf 26 juni strenger worden. Dat is volgens haar niet het geval. Wel kan het voor bijvoorbeeld gescheiden ouders die met hun kind op vakantie gaan handig zijn om bepaalde documenten mee te nemen. Het gaat bijvoorbeeld om de geboorteakte of papieren waaruit het ouderlijk gezag blijkt.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739