vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Pechhulp dekking voor je camper

Reisverzekering: Pechhulp dekking voor je camper
Reisverzekering: Pechhulp dekking voor je camper

Kies je voor een campervakantie in Europa? De kortlopende reisverzekering van Allianz met pechhulp voor je camper, plus vervangend vervoer is dan een uitstekende keuze bij een campervakantie. Voor slechts eenmalig € 13,75 extra ben je met automobilistenhulp in heel Europa verzekerd tegen pech met je camper en heb je in een aantal gevalleen recht op vervangend vervoer! 

Pech met je camper kan vakantie behoorlijk verpesten. Met deze Allianz reisverzekering met automobilistenhulp (ook voor campers) ontvang je overal in Europa hulp bij pech en krijg je eventueel vervangend vervoer. De camper mag je eigen voertuig zijn maar het mag ook een gehuurde camper zijn (mits in Nederland gehuurd en een Nederlands kenteken).

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van de camper door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. De verzekering is ook geldig binnen Nederland, wanneer de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Let op!: Voorwaarde voor deze camper pechhulp verzekering is dat de de reis vanuit Nederland naar het buitenland wordt gemaakt. Verder moet de camper te besturen zijn met een A, B of B/E rijbewijs, het gewicht van de camper mag maximaal 3.500 kg bedragen. De camper moet een Nederlands kenteken hebben. 

Automobilistenhulp = Camperhulp

De automobilistenhulp dekking geldt ook voor campers en camperbestuurders en kan worden afgesloten als aanvullende dekking op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. De dekking automobilistenhulp, inclusief campers, maakt onderdeel uit van reizen binnen Europa. Als je weer thuis bent van de camperreis, dan stopt de dekking. Met deze uitgebreide dekking voor camperhulp heb je extra zekerheid. Met een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor campers, ben je verzekerd voor:

  • Repatriëring van camper, motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
  • Bewaking van de camper of het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Toezending vervangende onderdelen.

De camper pechhulp dekking op de reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Wat kost de dekking automobilistenhulp voor campers?

Deze uitgebreide camperverzekering kan je afsluiten als extradekking op de kortlopende reisverzekering en kost slecht € 13,75 extra voor de gehele duur van de reis.

Leeftijd van de camper geen probleem

Heb je een wat oudere camper? Geen probleem bij Allianz Global Assistance. Deze wordt gewoon geaccepteerd, dit in tegenstelling bij veel andere reisverzekeraars. Dus ook voor een oudere camper kan je zonder premietoeslag of dekkingsbeperkingen een kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer afsluiten.

Reisverzekering met camper pechhulp in Europa en vervangend vervoer

Bij Allianz Global Assistance ben je met een kortlopende reisverzekering tevens verzekerd voor de kosten van een vervangende camper als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

  • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
  • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend camper/motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
  • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de camper of het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
  • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de camper/het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale.

Neem altijd een creditcard mee!

Let op! In Nederland moet je, bij het verkrijgen van vervangend vervoer, altijd je bankpas of creditcard tonen. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. In het buitenland vraagt het verhuurbedrijf, naast een geldig rijbewijs, altijd om een creditcard voor de borgstelling. Neem dus altijd een creditcard mee tijdens je vakantie.

Automobilistenhulp voor een campervakantie afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp inclusief campers is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor campers:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met pechhulp dekking voor een camper (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering met een pechhulp dekking voor een camper?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van een camper of het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende camper als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Ik ga een camper huren kan ik dan ook deze pechhulp verzekering afsluiten?

Ja, dat kan. De camper moet wel in Nederland worden gehuurd en een Nederlands kenteken hebben.

Aan welke voorwaarden moet de camper voldoen?

De camper moet te besturen zijn met een A, B of B/E rijbewijs, het gewicht van de camper mag maximaal 3.500 kg bedragen.

Wat kost de dekking voor vervangend vervoer en camper pechhulp?

Voor slechts eenmalig € 13,75 ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen pech met de camper (automobilistenhulp). Deze dekking is een extra optie op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van de camper, motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van de camper, het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.
– De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
– De kosten van huur van een soortgelijk vervangende camper of motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
– De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de camper of het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangende camper of motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van de camper beschikbaar is.
– De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële camperverhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de camper gerepareerd wordt.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Vragen?

Heb je een vraag over de reisverzekering met pechhulp dekking voor je camper? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel ons op telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739