vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekeringschade melden

Hoe moet je een schade op je kortlopende reisverzekering melden?

In dit artikel lees je hoe je een schade moet melden bij Allianz Global Assistance. We gaan er hierbij van uit dat je een kortlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Schade melden: schadeformulier

Stel dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met schade, dat zou goed kunnen want ruim 63% van alle Nederlanders maakt wel eens wat vervelends mee tijdens de vakantie. Meestal gaat het dan om ziekte of diefstal. Wanneer je schade hebt, wil je dit op je reisverzekering claimen. Dan kan door een schadeformulier in te vullen.

Op basis van het schadeformulier zal de reisverzekeraar beoordelen of de schade vergoed wordt. De reisverzekeraar gaat er vanuit dat je normale voorzichtigheid in acht neemt. Wanneer je bijvoorbeeld je koffers onbeheerd achterlaat en deze worden gestolen, zal de reisverzekeraar niet uitkeren.

Schade reisverzekering Allianz Global Assistance

Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten bij Allianz Global Assistance en wil je een schade claimen, dan kan dat op twee manieren:

  • Online, snel en eenvoudig. Binnen vijf werkdagen afgehandeld.
  • Schriftelijk, door uitprinten en invullen van een schade aangifteformulier.

Als je de schade online indient, ontvang je automatisch een bevestiging en neemt Allianz Assistance de claim zo snel mogelijk in behandeling. Wanneer je geen aanvullende documenten hebt meegestuurd, kan het zijn dat Allianz Global Assistance de originele documenten later nog bij je opvraagt.

Heb je een vraag over een schade? Neem dan contact op met de afdeling claims. Heb je al een schade gemeld, vermeld dan ook altijd je dossiernummer:

  • E-mail: schadeaangifte@allianz-assistance.nl
  • Telefoonnummer: 020 – 561 8730 (Bereikbaar op werkdagen: 8:00 uur – 18.00 uur & zaterdag: 9:00 uur – 17.00 uur).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739